Livet är fullt av överraskningar. Ibland kan det hända att oväntade utgifter dyker upp, eller så får du ett erbjudande som är för bra för att missa precis i en situation då det saknas utrymme i din ekonomi. För att täcka dessa kostnader kan du snabbt och enkelt låna pengar direkt hos Lånbutiken. 

Låna pengar - steg för steg

  • Välj lånesumma
  • Välj lånetid - 61 eller 90 dagar
  • Identifierar dig med hjälp av Bank-ID eller Mobilt Bank-ID
  • PIN-kod (återkommande kunder)
  • Du får ett preliminärt lånebesked direkt
  • När du har identifierat dig så kontrollerar dina uppgifter
  • Läs våra lånevillkor och godkänn dem, innan lånet betalas ut
  • Skapa en PIN-kod (om du är ny kund)
  • Lånet betalas ut till det kontonummer du angivit, vardagar kl. 7 - 21 samt lördag kl. 9 - 17
  • Nu är ansökan klar och du får besked via SMS när lånet betalats ut till ditt konto

Minimum återbetalningstid 61 dagar, maximum 90 dagar. Effektiv årsränta 2264,6%. Exempel: 1000kr, 61 dagar, ränta 77,23 kr, avgift 400 kr, totalt 1477,31 kr

Här kan du läsa mer om hur det går till när du ansöker om ett lån hos Lånbutiken.

Låna med BankID

Att låna pengar hos Lånbutiken är snabbt och smidigt. Under ansökningsprocessen identifierar dig enkelt genom antingen BankID eller Mobilt BankID, och får ett preliminärt lånebesked direkt. Om du är återkommande kund får du en PIN-kod som gör inloggningen ännu smidigare. 

Låna pengar med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning beror oftast på att man till exempel inte har skött återbetalningen av ett lån eller varit allt för sen med att betala en faktura. Att låna pengar med en betalningsanmärkning kan många gånger vara svårt. När du ansöker om ett lån hos Lånbutiken gör vi en kreditprövning – precis som vid alla typer av lån, för att bedöma din kreditvärdighet, det vill säga dina möjligheter att betala tillbaka lånet. Om dina återbetalningsmöjligheter anses vara tillräckligt goda så kan du beviljas ett lån. 

Låna pengar utan UC

Hos Lånbutiken använder vi oss inte av UC då vi gör våra kreditprövningar, utan av företaget Bisnode. En kreditprövning gör vi för att bedöma vilka förutsättningar du som kund har att betala tillbaka ditt lån.

De krav som Lånbutiken ställer på dig för att du ska kunna låna pengar hos oss är att du ska ha hunnit fylla 20 år, att du sedan två år tillbaka är folkbokförd i Sverige, att du inte får ha några betalningsanmärkningar hos Kronofogden, samt att du kan identifiera dig enligt någon av de tillhandahållna sätten, till exempel Bank-ID.