24 november, 2015

En resa till en livlig storstad eller en lugn strand ger en välbehövlig energiboost mitt i vintersäsongen. Många vill också fly undan julklappshets och prestationskrav genom att spendera helgerna på en exotisk plats. Nedan hittar du några tips på resmål som du kan unna dig utan att behöva tömma sparkontot! Ifall du för tillfället saknar pengarna för en utlandsresa men trots allt önskar dig en liten semester mitt i vintermörkret kan vårt smslån vara lösningen för dig!

Weekendresan

För den som vill fly det värsta julstöket eller hämta andan i mellandagarna, passar en resa inom Europa bäst. Ett tips är att välja ett resmål som trafikeras av lågprisflygen, och lägga pengarna på boende och nöjen istället.

Prag - romantik och julstämning Prag är den ultimata staden för en vinterweekend! Hit flyger flera lågprisalternativ direkt, priserna är låga och den medeltida staden är perfekt för den som vill ha lite julstämning. Strosa runt i de medeltida gränderna, gå på julmarknad och drick billig öl med den du tycker om.

Barcelona - trendig storstad Vi är många som förälskat oss i Barcelona som den perfekta weekendstaden, som har både citypuls och strand. Men också när det inte är badväder är Barcelona värt ett besök. En långhelg bland stadens tapasrestauranger, cavabarer, dans-hela-natten-klubbar och coola secondhandbutiker är precis vad man behöver för att få ny energi!

Kanarieöarna - för strandälskaren För den som vill ha sol och bad, men inte har tid och råd att resa långt är Kanarieöarna det bästa alternativet. Vädret är dock inte helt pålitligt, med lite tur är det 24 grader och sol men det kan också vara riktigt kyligt. Men om vädret inte inbjuder till lata dagar på stranden är Kanarieöarna perfekt för vandring, cykling och golf!

Budapest - värmer i kylan Istället för en solresa kan en tripp till trevliga Budapest tina upp i vinterkylan. Budapest är känt för sina varma källor och stadens badhus är en skönhetsupplevelse utöver det vanliga. Njut av varma bad, goda bakverk för överkomliga priser samt vacker arkitektur som bilden nedan ger en glimt av. 

Långresan

För den som vill vara borta längre passar julhelgen perfekt, då den innebär en lång, sammanhängande ledighet för många.  Just över jul och nyår är det dock många som vill resa långt, så boka i god tid för att få de bästa priserna.

Vietnam - det alternativa Thailand Vietnam har allt man kan begära av en vinterresa - varmt klimat, vackra stränder och fantastisk matkultur. Vietnam har de senaste åren seglat upp som ett alternativ till Thailand, för de resenärer som tröttnat på hotellkedjor och svenska barnfamiljer. Dessutom är det billigt! I Vietnam finns allt som gjort oss förälskade i Thailand, och mer därtill.

Fantastiska Florida Flyg billigt till USA med lågprisbolagen! Flyg direkt med Norwegian från Stockholm till Fort Lauderdale, eller från Berlin till Miami med AirBerlin. Strandliv i Miami, alligatorer i Everglades eller en heldag på Disneyland - i Florida finns något för alla, och med billiga flygbiljetter har du råd att lägga pengarna på att ha kul.

Kuba - som en annan värld  Även om biljetten kostar en del så är det smidigt att ta sig hit (direktflyg från de stora europeiska flygplatserna) och det går att leva billigt. Strunta i charterbolagens dyra paketresor och gör lite egen research. Genom att bo på casas particulares och äta på paladares, privathotell och hemmarestauranger, får du möta det riktiga Kuba – dessutom till riktigt bra priser. Bilden nedan är tagen från färggranna huvudstaden Havanna.