Förläng sommaren med billiga sommaraktiviteter

Sommaren är här och det finns fortfarande tid att njuta av sol och värme. En del har varit utomlands och en del har varit på landet. Något som de flesta har gemensamt vid den här tiden på året, är att man har spenderat en hel del pengar under semestern. Därför vill vi komma med tips på billiga sommaraktiviteter för att förlänga sommaren i Sverige.

Fyra tips på billiga aktiviteter att göra i sommar

  • Har du inte tillgång till en bil så behöver det inte betyda att du måste sitta hemma. Packa en picknickkorg och ta lokalbussen till en närliggande sjö eller strand. Du kan också packa med ett tält och sova en natt ute i naturen.
  • Under sommaren är det många loppisar och marknader som man kan besöka. Perfekt om du vill fynda krimskrams till låga priser. På marknader kan du ofta köpa hemmagjorda produkter som inte säljs i butiker. Det perfekta tillfället att prova någonting nytt.
  • Jordgubbar är synonymt med sommar tycker vi och istället för att köpa i butik, kan du bege dig till en jordgubbsodling. De har ofta självplock till billigare priser på jordgubbsodlingarna. Spendera dagen bland alla doftande jordgubbar och ta sedan med dig jordgubbarna som du plockat hem. Du kan baka sockerkaka med jordgubbar, göra jordgubbssaft och annat gott! Billigare än att köpa färdigt.
  • Lek! Plocka fram barnasinnet och bjud in vänner till en femkamp. Det finns mängder av lekar som är lika roliga för barn som vuxna. Frisbee- och fotbollsgolf, Kubb, Möllky och Boule är bara några lekar som passar perfekt under en lekdag.

Vi hoppas att du gillade dessa fyra tips på vad du kan göra i sommar och som är billiga aktiviteter för att förlänga sommaren något.