Låneinformation Brukslån – Du har min. och max. 49 månader på dig att betala tillbaka ditt lån, men du kan välja att betala tillbaka ditt lån mellan 1-49 månader. Max. effektiv årsränta 117,21%. Max. nominell ränta 79,00%. Exempel: låna 1000 kr, 90 dagar, ränta 110 kr, avgifter 0 kr, totalt 1110 kr, effektiv årsränta 117,21%.


Brukslån – lånet som fungerar som en kredit

Brukslån är Lånbutikens flexibla lån där du tar ut den summan som du behöver och endast betalar för ditt uttagna lån och inte det oanvända kapitalet. Brukslånet är som ett kreditkort men du slipper kortet. Vi beviljar 20 000 kronor för återkommande kunder och 15 000 kronor för nya kunder.

Flexibel återbetalning

Betala 10% eller minst 500 kronor tillbaka per månad

Billigare än snabblån

Brukslån har lägre ränta än det traditionella snabblånet

Betala ut pengar själv

När lånet är godkänt väljer du själv när och hur mycket du vill ha ut från ditt lån

Vanliga frågor och svar om brukslån

 • Hur fungerar ett brukslån?
  Ett brukslån fungerar som en kredit. När du ansöker om ett belopp kan du välja att ta ut hela beloppet direkt eller bara en del utav det för att ta ut resterande när det passar dig. Du betalar bara för den delen du har tagit ut, inte det resterande.
 • Hur mycket får jag låna?
  Nya kunder kan låna upp till 15 000 kronor, återkommande kunder kan låna upp till 20 000 kronor.
 • När görs utbetalning?
  Pengarna sätter vi över till ditt konto under våra öppettider: måndag–fredag 7–21, lördag 9–17, söndag 11–17. Om du är kund hos Nordea eller Handelsbanken överförs pengarna direkt, även på helgen. Om du har en annan bank så betalas pengarna ut nästa bankdag.
 • Vad är villkoren för brukslån?
  Här kan du läsa villkor för brukslån hos Lånbutiken
 • Hur överför man pengar från brukslån?
  När din låneansökan är godkänd betalas pengar ut i samband med det, du väljer då själv hur mycket av pengar som ska betalas ut. Om du överföra något av det resterande beloppet loggar du enkelt in, med PIN-kod som skapas vid ansökan eller med Bank-ID.
 • Vad kostar brukslån?
  Återbetalning är minst 10 % eller från 500 kr i månaden. Kostnaderna för Brukslånet avgörs av dina gjorda uttag samt den effektiva årsräntan, som räknas för det obetalda lånebeloppet för den tid då återbetalningen ännu inte skett. Den effektiva årsräntan på det befintliga kapitalet är 117,21 %. Som förfallodag kan du välja antingen månadens 15:e eller sista dag.

Låna ansvarsfullt

Lånbutiken är måna om sina kunder och vet att många har problem att få pengarna att räcka till under vissa perioder. Tänk dock på att låna pengar är en tillfällig utväg och att lånade pengar ska betalas tillbaka. Läs mer om att låna ansvarsfullt.

Vår kundtjänst

Har du frågor om brukslån kan du kontakta vår vänliga kundtjänst alla dagar i veckan:
Telefon: 08-124 496 90
Telefontid: mån–fre 7–21, lör 9–17, sön 11–17
E-post: info@lanbutiken.se

Vad kostar ett brukslån?

Alla kostnader är tydligt specificerade med räntor på våra sms-lån och innebär aldrig några dolda avgifter.

Lån Ränta Totalt att återbetala Nominell ränta Effektiv ränta

Vad är ett brukslån?

Brukslån är ett flexibelt lån som kan liknas med ett kreditkort, men utan kort. Du kan låna en högre summa än med sms-lån samt att du får mer förmånligare ränta på brukslån. För brukslån kan du ta ut den summan du behöver och spara resterande som en buffert, du betalar bara för den summan som är uttagen. Exempel: Du lånar 10 000 kronor, i samband med ansökan väljer du att ta ut 5000 kronor. Då finns resterande 5 000 kronor till ditt förfogande och du kan själva via onlinetjänsten betala ut resterande pengar när du önskar.